Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Principii de bază în amenajarea unei grădini

Rate this item
(1 Vote)

Design-ul unei grădini înseamnă înfrumusețarea unei bucăți de pămînt astfel încît să aibă un aspect natural, de peisaj. Toată munca de amenajare și plantare este depusă pentru a realiza aceasta idee.

În continuare vă oferim o serie de principii pe care trebuie să le respectați în procesul de amenajare a grădinii:

-    Nivelarea pămîntului – Acest lucru trebuie făcut toamna, înainte de sosirea ploilor abundente și lăsarea așa pînă în primăvara.

-    Terasarea – Dacă realizarea unei terase este absolut necesară, ea ar trebui să fie sub forma unui zid sau amplasata lîngă casa, pentru a lăsa cît mai mult spațiu gazonului. Terasele pot fi înlocuite foarte bine cu zone în pantă.

-    Liniile de demarcație - Nu sunt mereu necesare, chiar se recomandă să nu se păstreze un contur continuu, o linie neregulată este mai naturală și se pretează mai bine plantării. Dacă se dorește ca gazonul să fie cît mai mare posibil, atunci trebuie înlăturată demarcarea lui.

-    Aleile și cărările - Trebuie să se încadreze bine în peisajul gădinii, pentru ca altfel îi pot strica farmecul. Unii autori consideră că trebuie să fie cît mai puține posibil pentru că strica compoziția artistică. Ele trebuie să fie directe, continue și unitare ca design. Cele mai bune materiale pentru aleile principale sunt cimentul și pavajul cu dale, dar în funcție de tipul de sol se poate face o alee cu alt material.

-    Amenajarea zonei cu flori -Trebuie mai întaî planificată pe hartie. Uneori, plantele de bordura și cele de grup nu se plantează decît după ce s-a stabilit gazonul. De obicei însa, cele doua procese se petrec în paralel. Dupa ce s-a nivelat pămîntul, zonele se delimitează cu bețe; apoi se pot planta gazonul și florile. Plantarea copacilor se poate face primăvara sau toamna.

-    Gazonul. Este bine de știut că odată plantat nivelul și conturul lui nu mai trebuie schimbate. Pregatirea pămîntului, afînarea acestuia trebuie făcute bine pentru ca rădăcinile să se ducă adînc. Cel mai bun mod de a obține un astfel de pămînt este prin drenare, dar și prin brăzdare. Oricum, fiecare tip de gazon are înscrise instrucțiuni pe cutia de semințe.

Pentru a avea o grădină cît mai frumos amenajată vă recomandăm să apelați la compania noastră pentru a vă executa pentru început un proiect de design de landshaft. Acest proiect vă va ajuta mult mai bine să planificați spațiul și să-l decorați mult mai eficient.

Read 2806 times