Print this page

Stilul eclectic în amenajările interioare

Rate this item
(1 Vote)

Stilul eclectic este un stil de amenajare neuniform și reunește tot ce e frumos din mai multe stiluri. Deși este folosit mai mult în Occident în amenajări, nu există nici-un motiv pentru a-l evita în casele noastre.

Stilul eclectic în bucătărie. Aici puteți folosi dulapuri sau covorul luat din casa bunicii sau puteți opta pentru un candelabru sau o lustră minimalistă. Unicul lucru care vă poate crea bătăi de cap ar fi găsirea unui echilibru cromatic în toate obiectele din bucătărie. În plus trebuie să fiți atenți bucătăria nu este doar un spațiu de decorat, dar care trebuie să fie în acelaș timp practic și ușor de întrebuințat de către toată familia.

Stilul eclectic în living. În living stilul eclectic poate fi obținut prin folosirea unei canapele minimaliste, unui covor tradițional și accesorii sau obiecte decorative din alte culturi. Alegi două culori de bază, astfel încît să obții un echilibru cromatic. De-asemenea stilul eclectic permite combinarea mai multor tipuri de imprimeuri și culori, de aceea din interior nu trebuie să lipsească picturile, tablourile murale sau cel puțin un ornament mural. Tot aici se potrivesc de minune şi decoraţiunile handmade, dar şi piesele mici de mobilier lucrate manual.

Stilul eclectic în dormitor. Stilul eclectic se potrivește de minune atît pentru dormitorul celor maturi cît și pentru dormitorul copiilor. Un astfel de aranjament permite combinarea elementelor masculine cu cele feminine, a unui candelabru pompos cu un covor de lână, a unui tablou mural. Puneți-vă imaginația în mișcare și combinați stilurile preferate dar aveți grijă la unitatea cromatică.

Stilul eclectic în baie. Stilul eclectic se poate manifesta în decorarea pereţilor şi în alegerea decoraţiunilor pentru baie, precum ar fi: corpurile de iluminat, suporturile pentru prosoape, dulapuri, lumîmări parfumate etc.

Cu ajutorul stilului eclectic puteți lăsa amprenta personalităţii dumneavoastră în fiecare încăpere, doar respectînd regulele echilibrului cromatic.

Read 4340 times

Related items