Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Ai o locuință cu coloane? Află cum poți decora o coloană din interior

Rate this item
(1 Vote)

O coloană este un atribut din arhitectura antică sau grecească, dar în nici-un caz o relicvă a trecutului.
Fie că merge vorba de o coloană pătrată sau rotundă, mulți dintre noi ne temem că nu o vom putea decora, iar prezența unei coloane poate împiedica obținerea unei amenajări pe care ne-o dorim.

Însă în realitate lucrurile stau cu totul altfel, aceste elemente pot transforma încăperea ta într-un spațiu viu și plin de eleganță. Mai mult ca atît unii chiar apelează la coloane decorative. Astfel dacă ai procurat o locuință cu una sau mai multe coloane ești un norocos.

Coloanele pot îndeplini atît funcția de suport cît și funcția estetică de a înfrumuseța interiorul. Ele pot fi folosite pentru a ascunde diferite elemente precum: fire de comunicare, fire electrice țevi etc. De-asemenea coloanele pot separa o suprafață mare pe zone, și se pot încadra de minune în orice stil de interior.

Clasicele coloane sunt executate din marmură sau piatră, la momentul actual mulți renunță la coloanele din aceste materiale din cauză că sunt foarte scumpe, foarte grele și necesită pentru executare o perioadă îndelungată de timp. Cu toate acestea, coloanele din marmură sunt unele din cele mai modern accente pentru interior. Acestea pot fi pictate și zugrăvite după propriul plac și pot deveni chiar punctul focal al unui spațiu.

Astăzi foarte populare au devenit și coloanele din lemn – sculptate, finisate sau nefinisate. Aceste coloane la fel asigură un suport eficient al construcției, dar nu mai rar sunt folosite și ca un element de decor. Coloanele din lemn pot fi cioplite manual, pot fi lăcuite sau pictate pentru a le oferi un design personalizat. Pentru un design ecologic, de țară sau rustic coloanele din lemn neprelucrat sunt cele mai potrivite, creînd un sentiment de unitate cu natura.
În stilul clasic coloanele din lemn pot fi sculptate sau pot avea diferite ornamente sau rame, iar în design-ul modern coloanele potrivite sunt cele rotunde din trunchiuri de copac șlefuit.

Datorită unui preț mic din ce în ce mai mult în locuințele noi se optează pentru coloane din polistiren, care sunt practice și ușor de executat. Aceste coloane pot fi vopsite și zugrăvite după preferințe, pot avea pe suprafață diferite ornamente, dungi sau desene.

Precum am spus mai sus coloanele pot avea funcția și de a zona spatiul, spre exemplu cîteva coloane pot împărți spatiul de luat masa de bucătărie, sau cu ajutorul a două coloane poți crea o intrare din hol într-o camera.
De la coloanele netede antice, astăzi putem alege o gamă variată de finisaje și decorare a coloanelor, tencuială decorativă, mozaic, vopsirea într-o culoare, sau chiar pictarea unui tablou. Astfel coloanele pot fi numite un adevărat obiect de artă pentru interioarele locuințelor.

Astăzi coloanele își pot găsi locul în living, dar și în hol, dormitor sau chiar baie ( în cazul în care spațiul permite).
După cum vezi folosirea coloanelor în interior este diversă, dacă ai o locuință cu coloane sau dacă vrei să ridici cîteva coloane în locuința ta nu ezita să apelezi la designerii noștri, care cu mare plăcere vor crea din coloanele casei tale un element central și de invidiat.

Read 8341 times