Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Cum cumpăr jaluzelele?

Rate this item
(1 Vote)

A sosit sezonul cald şi una dintre cele mai mari probleme a multor oameni este cum să cumpere jaluzelele. Jaluzelele au un rol foarte important în interiorul locuinței, ele fiind utilizate nu numai pentru motive de intimitate, dar ajută şi în controlul cantităţii de lumină ce intră în cameră. Mai mult de cît atît jaluzelele sporesc decorul unei camere.

Iată cîteva idei care te vor ajuta să cumperi jaluzelele potrivite pentru apartamentul sau casa ta:

- Alege în funcţie de tipul jaluzelelor – se întîlnesc:  jaluzele verticale acestea se potrivesc foarte bine în bucătării, băi, dormitoare sau chiar balcon sau terasă. Jaluzelele verticale sunt create într-o gamă diversă de modele , culori şi materiale. Orizontale sunt realizate din diferite materiale ca: bambus, aluminiu, textile sau PVC.

- Alege în funcţie de tipul materialului – de obicei jaluzelele din aluminiu sunt cele mai trainice şi cele mai uşor de curățat, cele din plastic sunt predispuse la rupere şi sunt cele mai grele, cele din material sunt predispuse la acumulare de praf şi sunt greu de curăţat.

- Intereseazăte de producător despre modul de curăţare a acestora. De obicei sunt careva accesorii speciale de curăţare a jaluzelelor, spre exeplu pentru jaluzelele din material se întîlnesc aspiratoare mici de curăţire, iar pentru jaluzelele din PVC sau aluminiu curăţarea este mai uşoară putîndu-se folosi doar o cîrpă umedă.

- Alege în funcţie de nivelul de protecţie împotriva căldurii şi razelor solare – principalul e ca jaluzelele pe care vrei să le cumperi să-ţi asigure protecţia de care ai nevoie.

- Alege în funcţie de nivelul de intimitate de care ai nevoie - jaluzelele albe pot da strălucire în timpul zilei, de-asemenea ele sunt potrivite pentru păstrarea intimităţii pe timp de noapte. Pe cînd jaluzelele negre pot crea o atmosferă răcoroasă într-o zi călduroasă, însă noaptea nu păstrează atît de bine intimitatea.

- Alege în funcție de interior și amenajarea interioară. Combină culoare și textura jaluzelelor cu restul interiorului (canapea, pardosea, mobilier etc.) , pentru ca rezultatul să fie și unul decorativ.



DIM îți urează să faci o alegere reușită.

 

 

 

Read 1861 times