Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Decoraţiuni de interior din mozaic

Rate this item
(1 Vote)

Cuvîntul mozaic provine de la grecescul „mouseion” ceea ce înseamnă „muză”. Dicţionarul traduce mozaicul ca fiind o lucrare de tehnică decorativă, care constă în asamblarea artistică a unor bucăţi mici de marmură, ceramică, sticlă etc., de diferite culori, lipite între ele cu mortar sau cu mastic.

Mozaicul a fost folosit încă din trecut atît pentru decoraţiuni interiore cît şi pentru decoraţiuni exterioare. Aceasta este o artă decorativă deosebită, care aduce originalitate şi o bogăţie de expresie unică. Aceste decoraţiuni au mai multe avantaje sunt durabile şi pot fi utilizate în decoraţiuni diverse, modelele şi gamele cromatice putînd fi infinite.

Mozaicul poate fi folosit fără probleme în orice tip de decor, se poate lipi pe orice suprafaţă dorită, desigur, folosind tehnici speciale pentru fiecare caz în parte. Mozaicuri poate avea următoarele tematici: tematica religioasa, peisaje, figuri istorice, flori, animale etc. Acest tip de decoraţiuni sunt uşor de întreţinut şi uşor de curăţat.Tocmai de aceea, si in zilele noastre, decorarea cu mozaicuri reprezintă un aspect de design extrem de rafinat.

Potrivit pentru gusturile cele mai sofisticate mozaicul personalizează într-un mod special încăperile pe care le decorează .

Read 3653 times