Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Ce locuință aleg? Apartament casa noua sau veche?

Rate this item
(1 Vote)

Un subiect la modă în special pentru cei care vor să achiziționeze o locuință este alegerea unui apartament vechi sau a unui în noile construcții ale orașului? Dacă nu ai mai cumpărat nici o locuință pînă acum vei descoperi că alegerea unei case reprezintă o mare bătaie de cap. Pentru început trebuie să te consultați foarte bine cu un specialist în construcții și cu un notar. După care să înceapă căutarea.

Alegerea unui apartament nou sau vechi deseori este o dilema deoarece prețul pe m/p dintre aceste două este practic egal. Din această cauza prețul nu este cel mai bun ghid pentru a face o alegere corectă. În continuare te vom informa despre avantajele și dezavantajele fiecărui tip de apartament, iar alegerea corectă o poți face doar tu.

Datorită posibilității de a te muta într-un timp foarte scurt, apartamentele vechi deseori reprezintă o alegere, în timp ce apartamentele noi, care se vînd deja din stadiul de proiect, necesită o perioadă destul de lungă din momentul în care este contractat până când este dat în exploatare.

În cazul locuințelor vechi accesul la facilități este ușor; magazine, școli, mijloace de transport, drumuri, toate sunt la îndemana, iar în cazul apartamentelor noi acestea sunt situate la marginea orașelor și pot fi în zone verzi, împădurite, oferind liniște celor care s-au săturat de zbuciumul orașului.

Un factor în favoarea apartamentelor noi ar fi calitatea materialelor și a finisajelor care sunt de o mult mai bună calitate, apartamentele noi fiind dotate cu parchet, geam termopan, sistem de contorizare individuală. Iar într-un apartament vechi pot exista situații cînd după achiziționare va trebui să schimbi geamurile, ușile, să faci reparații ceea ce include cheltuieli suplimentare. De-asemenea în cazul apartamentelor noi, proprietarul poate face modificări în faza de proiectare, după preferință.

Astăzi, în Republica Moldova mulți renunță la blocurile locative noi din cauza riscului, deoarece multe companii imobiliare au dat faliment. 

Aceștea sunt doar cîțiva factori generali cu referire la alegerea unei locuințe potrivite. Sperăm că îți vor fi de folos.

 

 

 

Read 2097 times