Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Tipuri de șeminee pentru locuință

Rate this item
(1 Vote)

Șemineul poate avea într-o locuință atît rol funcțional cît și estetic. Șemineele pot fi construite din lemn, cărămidă sau piatră. Pentru orice interior se găsește un șemineu potrivit fie: modern, clasic sau rustic.

Din punct de vedere al combustibilului, șemineele sunt de mai multe tipuri:

-    șeminee pe bază de lemn – se potrivesc mai mult pentru locuințe amenajate în stil rustic, de obicei șemineele pe bază de lemn sunt deschise și poți admira flacăra cu ochiul liber. Însă e bine de știut că un astfel de șemineu necesită în mod obligatoriu măsuri de siguranță.

-    Șeminee pe bază de gaz - șemineul pe baza de gaz reprezintă o variantă mai avantajoasă decît șemineul cu lemne. De-oarece este mai ușor de utilizat și montat. Cele mai noi sisteme sunt prevăzute cu echipamente care închid automat alimentarea cu gaz în situațiile în care apar nereguli în funcționare. De-asemenea șemineele pe bază de gaz nu produc fum și pot fi găsite pe piață într-o gamă variată de culori și modele. Așa că îl puteți încadra în orice locuință indiferent de stilul de amenajare.

-    Șeminee pe bază de etanol – este un ultim model eșit pe piață, astfel de șeminee folosesc combustibil eco, pe bază de plante și pot fi încadrate în locuințe moderne. De-obicei astfel de șeminee au rol mai mult decorativ.

-    Șeminee electrice – sunt ușor de instalat și utilizat. Pot fi găsite într-o varietate foarte mare de modele pe piață, disponibile pentru orice buzunar. Unele modele chiar fiind dotate cu sisteme 3D.

Acestea sunt principalele tipuri de șeminee, fie că optezi pentru unul natural sau pentru unul artificial la sigur vei oferi locuinței un plus de căldură și o atmosferă primitoare.

Read 6415 times