Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Cum să cumpăr materiale de construcții pentru casa mea?

Rate this item
(1 Vote)

Daca ai decis sa contractezi un constructor exclusiv pe partea de manopera si te-ai angajat in a asigura materialele de constructii pe santier va trebui sa cunosti urmatoarele aspecte. Achizitia de materiale desi pare simpla la prima vedere daca nu este realizata intr-un mod organizat si controlat in care dialogul cu constructorul este foarte important, poate genera cheltuieli suplimentare (transport, timp, etc.).

In cele ce urmeaza iti vom prezenta cateva sfaturi si idei pentru o mai buna organizare a proiectului tau. Inca de la inceputul demararii constructiei intocmeste impreuna cu constructorul un plan in care sa incluzi  etapele de lucru esalonate calendaristic perecum si materialele de constructii necesare fiecarei etape. Stabileste de comun acord datele in care trebuie sa livrezi materialele pentru etapele proiectului astfel incat sa eviti timpii morti de executie. Materialul pentru o etapa urmatoare trebuie livrat in ultimele doua zile ale etapei in curs.

In momentul in care ai stabilit un plan, precum si un buget menit sa il sustina, urmatorul pas este sa consulti piata. Incepe cu depozitele mari de materiale de constructii, pentru ca ele practica preturi mai mici prin prisma cantitatiilor mari vandute si totodata detin logistica necesara pentru a livra pe  santier materialele.

In negocierea cu reprezentantul de vanzari al depozitului evita sa mentionezi cantitatiile exacte de materiale, incearca sa le expui cu o valoare aproximativa si intotdeauna mai mare cu 10-20%. In felul acesta ii vei determina sa iti asigure un discount mai mare pe baza unui volum de vanzari presupus a fi mai consistent.

Negociaza pretul unitar pentru fiecare material de constructie in parte si nu uita sa te asiguri ca acele materiale exista pe stoc sau pot fi aduse la timp. La finalul negocierii mentioneaza ca vei studia oferta si o vei compara cu celelalte oferte urmand sa iei o decizie. In felul acesta vei da de inteles ca nu esti grabit, ca ai cunostiinte despre preturile pietei si ca decizia ta este una in cunostinta de cauza.
Este suficient sa vizitezi 5 locatii pentru a-ti face o lista de preturi complete a materialelor de constructii si pentru a alege un furnizor.

Revin-o la furnizorul asupra caruia te-ai hotarat si incearca sa mai obtii un discount. Discuta cu reprezentantul de vanzari si exprima-ti dorinta de a lucra exclusiv cu el cu conditia de a reveni asupra unor preturi din oferta. Vei pune astfel presiune asupra lui in a-si revizui oferta de preturi. Dupa ce ai negociat preturile discuta si stabileste modul de livrare si termenele de livrare, pe baza planului tau antestabilit.

Acestea sunt cateva aspecte de care ar trebui sa ti-i cont in cadrul proiectului tau de constructie.

Read 2105 times