Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Cum să alegi gresia și faianța pentru șorțul de bucătărie?

Rate this item
(1 Vote)

Șorțul de bucătărie este un element foarte important din amenajarea unei bucătării, șorțul poate schimba radical aspectul bucătăriei, cît și oferi personalitate și rafinament. Unul din materialele cele mai practice și mai populare utilizate pentru realizarea șorțului de bucătărie este gresia și faianța.

Există cîteva nuanțe pe care trebuie să le știi înainte de a procura plăcile ceramice. Cum procuri bucățile de gresie, și cum să o montezi? La ce design, formă și culoare să te oprești? DIM a pregătit o serie de sfaturi pentru ați ușura alegerea.

Dimensiunile șorțului de bucătărie
Înainte de a merge la magazinele de specialitate ar fi bine să cunoști locul și modul în care va fi amplasat șorțul. Ezistă mai multe variante precum la chiuvetă sau plită, sau poate ocupa întreaga porțiune de perete. Lățimea și înălțimea acestuia va depinde de amplasarea și dimensiunea mobilei. Principalul ca mărginile șorțului să coicidă cu marginea blatului de lucru și a dulapurilor de sus.

Dimeniunile standarte:
• Lățimea - aproximativ 120-150 de centimetri.
• Înălțime - 55-65 cm de la suprafața de lucru pînă la dulapul de sus suspendat..
• Distanța de la pardosea - aproximativ 84-85 centimetri.




Ce plăci ceramice (gresie și faianță) să aleg pentru șorțul de bucătărie?
Atunci cînd alegi gresia și faianța ar trebui să atragi o mare atenție asupra grosimii plăcii. Nu ar trebui să fie mai subțire de 3-4 milimetri. Pe ambalaj trebuie să fie marcat că colecția de gresie și faianață este pentru șorțul de bucătărie nu pentru podea. De-asemenea trebuie să cauți marcajul AA, aceste marcaj indică că suprafața plăcii este rezistentă la detergenți.
În ceea ce privește dimensiunea majoritatea designerilor optează pentru plăci cu dimensiunea de 10x10 cm, acestea arată foarte fin și drăguț. Aceste dimensiuni permit să te joci cu combinații de culori. Există o serie de alte dimensiuni precum - 20x20, 60x60, 60x120 cm, totul depinde de mărimea suprafaței bucătăriei și preferințele proprietarului.



Pentru bucătăriile mici, pentru a mări vizual spațiul recomandat este să alegi plăci de dimensiuni mici sau mozaic.

Cum montezi șorțul de bucătărie
Montarea șorțului de bucătărie este un proces complicat ce necesită lucrări preventive asupră îndreptării ideale a suprafeței. Montarea plăcilor ar trebui făcută cu adeziv procurat din magazinele de specialitate. Important ca toate materialele și fie cu rezervă mai mare. Specialiștii recomandă să alegi adeziv rezistent la umezeală.

Sperăm că sfaturile noatre să-ți fie de ajutor.

Read 8052 times