Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Combinarea culorilor în design.

Rate this item
(1 Vote)

Amenajarea unei locuinţe nu este de loc o sarcină uşoară mai ales cînd vine vorba de culori şi combinarea acestora. Cel mai bun indiciu la alegerea gamei cromatice pentru o locuinţă este redarea personalităţii destinatarului. Combinaţia culorilor într-o încăpere este o artă, deaceea înainte de alegerea combinaţiilor trebuie de ales stilul de amenajare dorit.

Iata cîteva sfaturi care te pot inspira şi ajuta să alegi corect culorile şi să le combini corect pentru casa ta:

-    Combinaţii de culori calde, cum ar fi roşu şi orange care sunt foarte potrivite pentru încăperi generoase. Acestea trebuiesc folosite cu mare grijă pentru a evita încărcarea spaţiului. Se recomanda combinarea unor suprafeţe de culoare albă sau neutră pentru a crea o imagine caldă şi primitoare. 

-    Daca doriţi un interior jucăuş, rafinat şi luminos galbenul şi verdele sunt culori care pot să învioreze orice spaţiu. Dacă alegi aceste două culori pentru pereţii tăi, foloseşte piese de mobilier deschise la culoare  pentru a evita o imagine încărcată şi apăsătoare. Un aşa stil se potriveşte foarte bine persoanelor tinere.

-    Combinaţii de alb şi albastru, această combinaţie îţi poate oferi un nivel de luminozitate crescut. Dispunerea echilibrată a acestor culori oferă o imagine relaxantă. Aceste culori pot fi unificate prin intermediul elementelor ce combină cele două culori, precum pernele decorative, vaze şi carourile de pe fotolii.

-    Combinaţii de alb şi roşu, aceste combinaţii fac parte din ultimele tendinţe în domeniul amenajării interioare. Combinaţiile dintre alb şi roşu sunt combinaţiile unui stil modern, pentru a accentua mai mult acest stil specialiştii recomandă includerea unor accente metalice. În acest caz albul este predominant, iar roşul trebuie folosit doar cu rol de accentuare pentru a oferi o notă de personalitate imaginii de ansamblu.

-    Pentru o imagine liniştită, verdele deschis combinat cu alb este soluţia reuşită. Un astfel de interior se potriveşte foarte bine persoanelor stresate care lucrează ore întregi. Pardoseala din lemn se încadrează foarte bine într-un astfel de amenajare, contribuind la redarea unei imagini naturale.

-    O altă combinaţie a stilului modernist care acum este în vogă este combinaţia de alb şi negru. Negrul trebuie folosit pentru detalii, măsuţe, perne decorative. Pentru a evita monotonia puteţi opta pentru nişte accente coloristice, obţinînd astfel un interior rafinat şi modern.

Nu uita că combinaţiile de culori se aleg în funcţie de tipul camerei. Puneţi-vă la încercare imaginaţia şi nu ezitaţi să încercaţi.

Read 2847 times