Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Reguli pentru alegerea covorului potrivit în designul de interior

Rate this item
(1 Vote)

Producătorii şi designerii mereu aduc noutăți în domeniul amenajării interiorului, de accea achiziţionarea unui covor potrivit, funcţional şi estetic poate fi foarte deficilă. Atunci cînd alegi un covor trebuie să ţii cont de mai mulţi factori, detalii şi reguli care se impun pentru a obţine un interior al  locuinţei plăcut şi elegant. Iată care sunt aceste reguli principale:

- Analiziază mai întîi de toate camera în care vei amplasa covorul. Într-o cameră de zi în care petreci majoritatea timpului alegeţi covoare închise la culoare. În camerele mici designerii recomandă  să se pună covoare mari, deschise la culoare, care au un model al texturii uniform. În baie, camera copilului se aleg în general covoare mai mici, în culori puternice de diferite forme.

- Culorile închise dau senzaţia de confort şi căldură în timp ce culorile deschise  crează o iluzie de spaţiu deschis. Un covor cu ornamente îndrăzneţe şi culori aprinse pot fi centru de interes al unei încăperi.

-Modelul imprimat pe covor este şi el important. Dacă alegi un covor încărcat cu ornamente, atunci mobilierul ar fi bine să fie într-o singură culoare şi textură. Dacă mobilierul este unul viu, modern, în culori vesele, puteţi alege un covor în nuanţe tari, pentru a conferi încăperii o notă de tinereţe, sau puteţi opta pentru o nuanţă sobră ce dă senzaţia de eleganţă.  În general folosiţi culori ce pun în valoare covorul.

-Fibra din care este produs covorul de-asemenea este foarte importantă. Se întîlnesc două variante de fibre: naturale (lînă, bumbac) şi artificiale (nailon, poliester, polipropilenă), acestea determină look-ul, preţul şi performanţa covorului.

Read 4101 times