Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Iluminarea locuintei intre arta si decor

Rate this item
(1 Vote)

Sistemul de iluminat al unei locuinte are o importanta foarte mare, acesta are rol atit functional cit si decorativ. Lumina poate fi natural, ori artificiala, iar inainte de a proiecta sistemul de iluminat al locuintei te sfatuim sa apelezi la un specialist.

Specialistii spun ca lumina naturala poate fi completata de lumina artificiale, si la rindul ei, lumina artificiala se clasifica in generala sau de fond, dirijata, decorativa sau ambientala.

Corpurile de iluminat folosite pot fi clasificate in mai multe categorii:

  • Corpuri suspendate – acestea se folosesc la sistemul de iluminat general si pot avea tija fixa sau reglabila.

  • Spoturi – au capacitatea de a se roti, directiona si inclina dupa necesitate. Spoturile se pot incadra in mobilier sau pe un tavan fals si pot crea multe efecte si umbre in incapere. Deasemenea cu ajutorul lor poti scoate in evidenta tablouri sau piese de mobilier.

  • Corpurile de iluminat cu picior – aici se refera veiozele, lampadarele sau lampile de birou.  Acestea au mai multe forme sau dimensiuni si au diferite optiuni de orientare, in functie de materialele din care sunt facute.

  • Aplicele – scot in evidenta anumite parti ale unei camere sau elemente decorative. Acestea ofera o lumina de accent, cu o intensitate redusa si relaxanta.

Amplasarea corecta a sistemului de iluminat duce la crearea unui interior functional, estetic si elegant!

Read 4523 times