Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

10 trucuri de separare a camerelor într-o casă cu dimensiuni mici

Rate this item
(2 votes)

Trucuri pentru separarea camerelor

Amenajarea și crearea designului pentru interiorul unei case cu dimensiuni reduse este un lucru extrem de complicat, mai ales că aceasta trebuie să conțină principalele 3 camere: bucătăria, livingul și dormitorul. Astfel, pentru a aranja aceste 3 încăperi într-un spațiu redus, poți găsi o mulțime de trucuri, principalul dintre ele fiind combinarea a celor 2 sau chiar 3 odăi în una singură și delimitarea acestora cu ajutorul ușilor, perdelelor sau altor idei geniale.

De aceea, pentru a te ajuta să-ți aranjezi casa,am selectat 10 trucuri ce te vor ajuta nu doar să separi camerele, ci și să mărești vizual încăperea și să îi oferi un aspect primitor și îngrijit. Iată care sunt acestea.

 Ușile glisante

Cel mai utilizat și preferat truc utilizat pentru separarea odăilor sunt ușile glisante. Acestea permit delimitarea ușoară a oricăror spații din casă și oferă un aspect deosebit și unic. Ușile glisante pot fi din lemn, MDF sau diverse alte materiale la preferință, și chiar din sticlă sau uși montate cu oglinzi ce te vor ajuta să mărești spațiul redus de care dispui.

 Ușile glisante

Dulapuri separatoare

Dulapurile separatoare sunt o soluție perfectă nu doar pentru delimitarea odăilor, dar și pentru cei ce își doresc un spațiu în plus de depozitare. De asemenea, acestea pot fi de diverse forme și tipuri, astfel încît poți crea un loc ideal pentru a stoca orice lucruri la necesitate.

Dulapuri separatoare

 Pereți de sticlă

Pereții de sticlă sunt perfecți atît pentru separarea dormitorului de living sau chiar de întreaga casă, cît și pentru crearea unei încăperi luminoase și mari din punct de vedere vizual. De asemenea, pereții din sticlă se potrivesc oricărui stil de interior și ajută la pătrunderea luminii în dormitor.

Pereti de sticla

Dormitoare în nișă

Multe case dispun de nișe, de aceea încă o soluție pentru amenajarea unei locuințe de dimensiuni reduse este crearea unui dormitor în acest spațiu liber. Nișele sunt deseori folosite pentru integrarea unui dulap, însă se potrivesc perfect și amenajării unui dormitor, astfel creînd un colț plăcut și confortabil.

Dormitoare in nisa

Paturile suspendate

Paturile suspentate sunt paturile ce sunt amplasate deasupra canapelei din living, deasupra ușii sau a biroului sau în diverse alte locuri ale casei. Acestea își pot găsi locul oriunde și îți vor permite să economisești cu mult spațiul de care dispui, creînd un interior aerisit și supraetajat. De asemenea, datorită alegerii unui pat suspendat vei putea crea un dormitor separat, iar dacă te numeri printre persoanele ce își doreau de mici un pat cu două etaje, acest truc este soluția perfectă pentru a-ți îndeplini visul copilăriei tale.

Paturi suspendate

Pereți despărțitori

Pentru a separa 2 spații diferite, poți opta pentru un perete despărțitor. Acesta poate fi un semi-perete, un perete decorativ sau unul ce nu ajunge pînă la tavan sau chiar un perete îngust. Datorită acestui tip de perete vei putea mărgini vizual livingul, dormitorul, etc, astfel încît să nu blochezi pătrunderea luminii naturale și șă obții un interior elegant.

Pereti despartitori

 Dormitoare deasupra spațiilor de depozitare

Încă un truc ce se aseamămă cu ideea patului suspendat este crearea dormitoului deasupra spațiului pentru depozitare. Acesta permite atît crearea unui loc unic pentru odihnă, cît și separarea vizuală a încăperii. De asemenea, un astfel de dormitor îți va oferi posibilitatea de a economisi spațiu și de a stoca un număr imens de lucruri.

Dormitoare deasupra spatiilor de depozitare

Paturile rabatabile

Cel mai utilizat truc este alegerea unui pat rabatabil. Acesta îți va oferi mai mult spațiu liber în timpul zilei și o zonă perfectă pentru somn. La fel, un pat rabatabil poate fi și o canapea, un birou sau un simplu dulap printr-o singură mișcare, astfel încît în orice moment șă îți poți schimba zona preferată.

Paturile rabatabile

 Dormitoare despărțite de perdea

Puțini dintre noi s-au gîndit că un dormitor poate fi separat chiar și cu ajutorul unor draperii, această soluție fiind una dintre cele mai ușoare și accesibile. Alegerea corectă a acestoa îți vor da posibilitatea de a crea un interior destul de plăcut și confortabil.

Dormitoare despartite de perdea

Dormitoare separate de living și bucătărie

Dormitoarele separate de living și bucătărie reprezintă un truc ce reprezintă minimizarea spațiului destinat bucătăriei și crearea unui dormitor, adică amenajarea unui dormitor într-un colț al casei separat printr-un perete. Această soluție îți oferă șansa de a-ți crea un loc liniștit pentru relaxare și somn. 

Dormitoare separate

Read 8226 times