Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

4 greșeli în amenajare ce redau interiorului tău un aspect încărcat și haotic

Rate this item
(1 Vote)

Greseli in amenajare

Atunci cînd ne ocupăm de amenajarea sau renovarea unei locuințe, deseori putem crea un aspect dezordonat și haotic. Acest lucu poate fi rezultatul nu doar a designului sau stilurilor și culorilor alese incorect, ci și a micilor greșeli efectuate în momentul aranjării interiorului. De aceea, înlăturarea și evitarea acestora este soluția ideală pentru a beneficia de un interior plăcut și ordonat.

 Deci, iată cîteva greșeli ce sunt întîlnite cel mai des în amenajarea unei case și ce dau acesteia o înfățișare dezordonată.

1. Dimensionare incorectă a dulapului de haine sau a dressingului

În cele mai dese cazuri, în momentul alegerii pieselor de mobilier nu ținem cont de dimensiunile camerei și a celorlalte piese de mobilier. În acest mod, riscăm să procurăm mobilier fie prea mare ce nu ne va oferi un spațiu liber pentru circulare, fie prea mic care nu ne va permite depozitarea tuturor obiectelor necesare și care va crea impresia unui spațiu redus.

De asemenea, alegerea incorectă a dimensiunilor dressingului sau a dulapului de haine poate fi o greșeală destul de greu de înlăturat. Chiar dacă nu ai parte de o cameră destul de mare, nu renunța să procuri un dulap pe întreg peretele sau unul de dimensiuni mai mari. Acestea vor reda interiorului tău o înfățișare mult mai frumoasă și vor mări vizual dimensiunile camerei tale, pe cînd dulapurile de dimensiuni reduse vor crea un interior aglomerat și nu îți vor oferi spații suficiente de depozitare.

Dimensionare dulapuri

2. Aranjarea greșită a holului

Astfel încît holul este prima încăpere pe care o vezi atunci cînd intri în casă, aceasta reprezintă un rol important pentru întreaga locuință, fiind asemenea unei cărți de vizită. De aceea, o amplasare și o alegere corectă a mobilierului în hol poate fi avantajoasă pentru imaginea celorlalte camere.

Un hol plin de haine, încălțăminte sau alte accesori ce nu își au un loc special, pot reda o privire incorectă și dezordonată holului tău. De aceea, pentru a preveni această greșeală, alege piese de mobilier destinate holului ce se potrivesc perfect interiorului și ce oferă suficiente spații de depozitare.

Aranjarea holului

3. Păstrarea lucrurilor inutile

O greșeală pe care cu siguranță o face fiecare dintre noi, este păstrarea diversor obiecte, haine, mărunțișuri de care nu avem nevoie, cu gîndul că acestea ne vor fi utile vreodată, astfel reducînd din spațiu de depozitare, fiind amplasate în cutii sau lăzi.

Un sfat pe care ar trebui să-l urmezi, ar fi revizuirea tuturor obiectelor din casă, în special a celor nefolositoare. Acest lucru trebuie făcut cel puțin odată pe an, astfel încît obiectele ce nu au fost maxim 2-3 ani să fie arucate sau în cazul hainelor încă bune, donate. Însă, acest lucru nu se referă lucrurilor ce pot fi utilizate rar, cum ar fi ciocanul, uneltele, mașina de cusut, electrocasnicile, etc.

Interior perfect

 

4. Utilizarea prea multor fotografii de familie

Fotografiile de familie sunt cele mai utilizate elemente de decor, însă puțini își dau seama că utilizarea acestora în exces sau în diferite rame de diverse dimensiuni și culori pot fi principalul factor ce oferă interiorului un aspect neglijent. Acestea pot fi folosite ca decorațiuni în cazul în care sunt asortate frumos pe un perete din living, hol sau de-a lungul peretelui de lîngă scări.

Fotografii in interior

 În cazul în care întîlniți dificultăți în amenajarea și decorarea casei, nu ezitați să ne contactați.. Echipa de designeri DIM-Design Interior Moldova este mereu bucuroasă să vă ajute!

Read 3302 times