Print this page

5 trucuri de design interior pentru o casă plină de confort pe timp de iarnă

Rate this item
(1 Vote)

Trucuri de design interior iarna

Așa cum fiecare dintre noi știe, iarna este anotimpul magiei, săbătorilor și a zăpezii, dar și anotimpul unui nou început. Pe lîngă aceasta, iarna reprezintă un anotimp destul de rece și uneori posomorât, ce poate aduce din când în când tristețe nu doar în suflet, dar și în casă. De aceea, pentru a te putea bucura de fiecare clipă și minune a iernii, îți propunem 5 trucuri de design ce îți vor permite să creezi un interior plin de căldură și confort, astfel încît să profiți din plin de această perioadă a anului. Deci, iată care sunt acestea

1. Folosește sau adaugă culori vii

În perioada rece, fiecare dintre noi ar vrea ca casa sa să fie nu doar călduroasă, dar și primitoare și plină de confort. De aceea, primul truc pe care îl poți urma pentru a te putea bucura de o atmosferă plăcută în serile de iarnă este utilizarea în interior a culorilor vii și călduroase. Optează pentru tonuri vii, deschise, pline de energie și viață. Poți alege nuanțe de culori, cum ar fi auriu, galben, roșu, portocaliu, etc. De asemenea, poți apela la culoarea maro, ce redă interiorului o stare naturală și plină de viață. Aceasta poate fi combinată cu portocaliu, roșu, gri ardeziu, violet, etc. Aceste culori pot fi utilizate atît pentru pereți, cît și pentru mobilier, iar în cazul în care acest lucru este mai puțin posibil, le poți integra cu ajutorul accesoriilor, decorațiunilor, covoarelor, etc.

Adauga culori vii

2. Adaugă lemn în amenajare

Utilizarea lemnului natural în interior este o soluție destul de practică în crearea unui sentiment de căldură și confort al casei. Acesta complementează culorile, dar și te ajută să creezi o atmosferă perfectă. Dacă ești încă în procesul de amenajare a casei, încă nu e tîrziu să optezi pentru un parchet de lemn. La fel, poți alege și o altă integrare mai variată al acestuia, cum ar fi mobilier, mese, rafturi etc., ce sunt perfecte în special atunci când îți dorești să înlocuiești unele lucruri deja vechi (dar nu uita de ornamentele, pereți și alte detalii). Pe lângă aceasta, poți alege și înglobarea lemnului în interior prin obiecte din lemn, decorațiuni sau alte accesorii necesare casei, cum ar fi tave din lemn, suport pentru căni sau simple elemente de decor originale și plăcute.

Adauga lemn in amenajare

3. Nu uita de aromele și decorul specific iernii

Fiecare anotimp își are aromele și elementele sale. Iarna mereu vine cu aroma sa de scorțișoară, vin fiert, portocală sau măr, mirosul bradului sau al fructelor de pădure. Toate acestea te ajută nu doar să te bucuri de anotimpul rece, dar și să ai parte de plăcerile ce le oferă acesta. Apelează la lumânări parfumate, spray-uri, etc, dar și decorațiuni cum ar fi crenguțele de brad, conurile, scorțisoara, etc. De asemenea, nu uita de tava cu portoale, iar dacă prefer gătitul, completează atmosfera cu biscuiți, brioșe sau fursecuri proaspăt scoase din cuptor. În acest mod, vei crea atmosfera dorită, plină de confort.

Arome si decor specific iernii

4. Optează pentru texturi moi

Uneori, în timpul iernii ai prefera să te învelești cu ceva moale, pufos și confortabil, astfel încît să te simți în siguranță și în liniște. O idee perfectă poate fi acoperirea canapelelor sau a fotoliilor cu o cuvertură sau o pătură moale, pufoasă și plăcută la atingere. Iarna, acestea pot fi găsite cu ușurință aproape oriunde, existând într-o varietate mare de modele, culori și materiale. Pe lîngă păturile așezate pe fotolii, paturi, nu ar trebui să uiți și de perne, ce reprezintă încă un element ce crează confortul, în special iarna.

Alege texturi moi

 5. Asortează-te cu iarna!

Chiar dacă florile reprezintă un element prezent aproape în fiecare casă, în timpul iernii nu uita să fii într-un pas cu aceasta. Alege o schimbare mai deosebită a interiorului cu ajutorul unor aranjamente, cum ar fi coșurile de răchiță cu conuri de brad, crenguțe de brad, cît și cîte un strop de decor amplasat prin diverse părți ale casei, ce te vor ajuta să te bucuri din plin de atmosfera iernii, cât și de sărbătorile acesteia.

Fii in pas cu iarna

Read 3019 times

Related items