Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Amenajarea grădinii în stil formal

Rate this item
(1 Vote)

Precum în amenajările de interior cît și în cele de exterior atenția cade pe detalii și design. Grădina casei poate fi amenajată în diferite stiluri de design. Stilul este dat de poziționarea și modul de aranjare a elementelor principale ce alcatuiesc peisajul: plante, flori, mobilier de grădina, elemente decorative, arbuști etc.

Astăzi la mare căutare sunt modelele și formele geometrice. Claritatea si precizia liniilor drepte și a cercurilor perfecte s-a impus chiar și asupra naturii, luînd naștere stilul formal, cel mai curat stil al design-ului de exterior/ landshaft.


Intr-un design de gradină în forme geometrice / formal conținutul devine subordonat formei, astfel, plantele și arbuștii, care reprezintă elememntul central dintr-o grădină au forme și linii cît mai geometrice. Stilul formal se caracterizează prin simetrie, forme și linii drepte, riguroase, cu alei sau borduri de plante ce delimitează cu exactitate spațiile. Acest stil include toate formele geometrice precum pătrat, cerc, triunghiuri, romburi, semicercuri, linii curbe.


Este bine de știut că nu toate plantele pot fi modelate ușor, astfel înainte de a purcede la amenajarea grădinii ar fi bine să vă informați. O plantă care foarte ușor se modelează este cimișirul. Forme simetrice pot fi realizate, de-asemenea și cu ajutorul gazonului, a pitricelelor decorative și a plăcilor de beton, prin combinarea efectivă a acestora.

Pentru ca spațiul să nu devină banal recomandat este să apelați la un specialist care să vă creeze grădina visurilor dvs.

Read 2681 times