Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Sfaturi pentru a evidenția un perete prin altă culoare

Rate this item
(1 Vote)

Indiferent de culoarea pe care o au pereții din locuința ta, dacă zugrăvești unul dintre ei în altă culoare sau nuanță, vei schimba aspectul întregului spațiu.

Această tehnică este des folosită de designeri în amenajarea locuințelor deoarece poți crea o iluzie de spațiu mai mare și permite decorarea camerei în funcție de mobilier și accesorii.

Pentru a folosi tehnica evidențierii unui perete prin altă culoare trebuie să ții cont de cîteva sfaturi.

-    Pentru început alege corect peretele pe care vreai să-l zugrăvești în altă culoare sau nuanță. Acesta trebuie să fie un perete central sau unul care atrage privirea imediat ce ai intrat în cameră. Poate fi peretele pe care pui biblioteca din living, peretele pe care se află șemineul, patul sau peretele pe care vreai să așezi colecția ta de tablouri deosebite. Spre exemplu un perete roșu se potrivește pentru peretele unde este amplasat șemineul, un perete ciocolațiu se va potrivi cu biblioteca wenge, cu spații și rafturi deschise, care îl lasă la vedere, iar un perete verde va scoate în evidență picturile în ulei cu peisaje din natură etc.

-    Un alt lucru pe care trebuie să-l iei în calcul este spațiul. Această tehnică se potrivește pentru spațiile cu suprafață medie sau mare. De-asemenea o regulă importantă este că în camerele lungi și înguste (alungite) alege să evidențiezi peretele cel mai îndepărtat și mai mic.

-    Ai grijă la nuanța pe care o alegi pentru perete. Culoarea sau nuanța trebuie să aibă mai multă profunzime decît culoarea existentă pe restul pereților din încăpere. Vopseaua aleasă trebuie să fie cel puțin cu două tonuri mai închisă sau mai deschisă decît restul, pentru a crea un efect deosebit. De-asemenea, culoarea utilizată pentru peretele pe care-l evidențiezi trebuie să fie în deplină armonie cu restul pereților și cu design-ul întregii camere. Poate fi vorba despre aceeași culoare ca cea a celorlalți 3 pereți, dar într-o nuanță opusă sau de o altă culoare, complementară. Poți să te inspiri atunci cînd alegi culoarea pentru perete de la accesorii, draperii sau așternuturi.



Vreai să-ți renovezi casa sau să o reamenajezi și nu știi cum? Apelează la designerii noștri, la sigur vom găsi soluția și pentru tine.

Read 6295 times