Дизайн интерьера | Дизайн интерьера в Молдове
9 Reguli de bază in amenajarea unei încăperi!
- Просмотров: 56436
Căutînd entuziasmaţi ideile originale de amenajare pentru locuinţa dumneavoastră, indiferent că ar fi vorba de bucătărie, dormitor sau living, amenajarea unui spaţiu porneşte de la careva reguli de bază pe care fiecare dintre noi ar trebui să le cunoască.
1. Înainte de toate trebuie să vă asiguraţi că aveţi toate dimensiunile corecte ale camerelor.
De dorit să aveţi o schiţă unde să notați poziţia şi dimensiunea ferestrelor, locația surselor de electricitate şi cea a obiectelor de mobilier pe care doriţi să le achiziţionaţi.
2. Necesar este să descoperiţi care este stilul de amenajare ce vi se potriveşte cel mai mult.
Tipuri de stil cum ar fi cel clasic, minimalist, neo-modernist sau avangardist. Pentru aceasta răsfoiţi careva reviste despre casă şi design interior, căutaţi pe internet sau vizitaţi showroom-uri pentru a afla ce este la modă şi ce v-aţi dori, ori apelaţi la serviciile designerilor de la compania noastră.
3. Obiectele de mari dimensiuni se aleg în prim plan. Obiecte ca mobilierul, covoarele, draperiile care de dorit să fie în culori şi stiluri apropiate, pentru a oferi continuitate spaiului.
Obiectele decorative şi accentele de culoare vor fi detaliile ce dau gust şi accent de vîrf amenajării dumneavoastră. Indiferent de stilul şi personalitatea dumneavoastră, încercaţi să aduceţi detalii ieşite din comun, care să ofere o admiratţie şi surprindere plăcută.
4. Contrastele oferă un farmec esenţial unei case.
Prin urmare dacă plasaţi mobila şi accesoriile pe un fon contrastant, cu siguranţă veţi pune în valoare fiecare obiect.
5. În încăperea pe care doriţi să o amenajaţi trebuie să existe un punct de interes.
Ne referim la un element care să atragă atenţia, fie prin design, fie prin culoare sau conţinut. Ca exemplu de referire ar fi o piesă de mobilier, un şemineu, un tablou sau orice alt element mare, care să atragă atenţia. Odată ce aţi ales punctul de interes, evitaţi să încărcaţi decorul cu prea multe piese care sar în ochi.
Însă, mare atenţie cînd încercaţi să menţineţi un echilibru vizual, deoarece greutatea obiectelor au un rol important în respectarea proporţiilor. De exemplu, dacă optaţi pentru un şemineu de mari dimensiuni, în partea opusă de dorit să plasaţi o canapea la fel de imensă!
6. Trebuie să ţineţi cont de funcţiunea încaperii pe care doriţi să o amenajaţi.
De exemplu, dacă camera pentru copil sau de living urmează să fie şi camera de studiu, veţi avea nevoie de birou, raft de cărţi, lumina adecvată, în afară de celelalte obiecte caracteristice unui asemenea spaţiu.
Trebuie să fiţi siguri ca piesele procurate au dimensiunea corespunzătoare şi pot fi încadrate plăcut şi estetic!
7. Este de ştiut şi faptul că majoritatea elementelor dintr-o cameră
– covoare, tablouri, mese
– au unghiuri de 90 de grade, şi marginile ascuţite ale obiectelor pot deranja privirea.
Ca să schimbaţi situaţia adăugaţi în decorul dumneavoastră elemente cu formă rotundă, un covor rotund, o măsuţă de cafea rotundă sau textile cu imprimeuri rotunde, acestea liniştesc ochii.
8. Proporţiile trebuie să fie corecte.
În funcţie de suprafaţa unui interior, alegeţi piesele de mobilier şi decoraţiile în concordanţă cu spaţiul. Inadmisibil să plasaţi piese de mobilier supra-dimensionate într-o camera mică, considerînd că astfel spaţiu va creşte vizibil; dimpotrivă, camera se poate aglomera datorită obiectelor masive sau detaliilor în exces.
9. In ultim plan se alege culoarea pereţilor.
Chiar dacă acesta este elementul cel mai vizibil dintr-o încaăpere, culoarea pereţilor se alege la final, cînd deja v-aţi decis cu mobilierul, aţi ales parchetul, uşile. Aici vorbim despre pereţii care vor avea alte tonuri decit culoarea albă.
Pentru mai multe idei, nu ezitați să ne expediați un mesaj în formularul de mai jos, iar un reprezentat al echipei noastre imediat va lua legătura cu dumneavoastră.