Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Stilul Victorian în design-ul de interior

Rate this item
(1 Vote)

Stilul Victorian este un stil apărut în Marea Britanie în secolul al XIX-lea. La baza lui stau culorile puternice, luxul și strălucirea. De obicei interioarele amenajate în stil Victorian sunt aglomerate cu piese de mobilier și decorațiuni din materiale scumpe și luxoase.

Casele Victoriene se caracterizează prin dimeniuni generoase, o gamă vastă de ornamente, ferestre și fasade mari.


Paleta de culori ce caracterizează acest stil este una ce are la bază nuanțe întunecate de roșu rubiniu, verde închis, albastru închis, mahon. De-asemenea se folosesc accente de culoare pentru a crea un efect vizual dramatic. Din interioarele Victoriene nu lipsesc imprimeurile florale sau animalice. În ceea ce privește mobila stilul victorian se caracterizează prin piese de mobilier generoase și masive.

Piesele de mobilier sunt din lemn natural și au o culoare mai des întîlnită a mahonului. Tapiseria este de obicei cu imprimeuri florale sau animalice. Pardoseaua este la fel din lemn închis și covoare cu motive florale. La fel un element care definește aces stil este și șemineul din metal.

Printre obiectele de decor puteți întîlni: tablouri, covoare, draperii din mătase, tapet decorativ, obiectele din argint sau suflate cu aur.

De-a lungul timpului stilul victorian a suferit modificări, așa că astazi cei care își decorează locuința în așa stil aleg obiecte de decor și alte elemente caracteristice, avînd grijă să nu încarce interiorul cu lucruri inutile pentru a nu crea un haos.

Read 3055 times