Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Lumina şi culoarea în design-ul interior

Rate this item
(1 Vote)

În funcţie de natura suprafeţei lor, pereţii reflectă sau absorb lumina, şi se ştie că pereţii în nuanţe deschise şi strălucitoare reflectă mai multă lumină decît pereţii în nuanţe închise care absorb lumina. Un alt element foarte important al procesului de iluminare îl reprezintă sursele luminoase gen lampadare, veioze, candelabre care pot multiplica efectele luminoase şi pot pune în valoare întregul interior al încăperii.

Culorile sunt cele care nu pot crea o anumită stare de spirit: care poate fi de bucurie, siguranţă, calm, relaxare, sau din contra o culoare greşit aleasă ne poate duce către deprimare, oboseală, tristeţe sau chiar iritare. Culorile se aleg în special în dependenţă de personalitatea fiecăruia. În general albul – calmează, roşul – oferă energie, galbenul – stimulează activitatea cerebrală, iar albastru – oferă o atmosferă rece. Pentru un echilibru cromatic într-o amenajare, trebuiesc respestate anumite proporţii.

Formula generală pentru un interior este: 60% culoarea dominantă, 30% pete de culoare şi 10% culoare de accent.

Cel mai important pas este acela de a alege culoare dominantă, care va reprezenta pereţii, pardoseala sau mobila. Al doilea pas ar fi alegerea accentelor de culori pentru draperii, aşternuturi, tapiţărie şi accesorii. O mare greşeală se face atunci cînd nu se ţine cont de trecerile cromatice în interior. Trecerile cromatice dau senzaţia de continuu şi de unitate într-o locuinţă. De-asemenea culoare are un impact vizual puternic şi influenţiază dimensiunile unei camere. O culoare cald şi deschisă poate oferi încăperii o senzaţie de spaţiu mai mare, iar o culoare închisă şi rece micşorează spaţiul.

Pentru un balans de culoare și lumină sau pentru o combinație perfectă de culori pentru interiorul locuinței nu ezitați să apelați la serviciile unui designer.

Read 1841 times