Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

 

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

 
 

Stilul retro în design-ul de interior.

Rate this item
(3 votes)

Stilul retro în designul de interior poate fi orice tip de design care pentru inspiraţie se întoarce în trecut. Acest stil este caracteristic anilor 50-70. Stilul retro se caracterizează prin îndrăzneală, culoare, lumină. Culorile folosite sunt în general în contrast, sunt puternice plecînd de la galben pînă la negru.

Nu există un model standart pentru stilul retro , însă toată lumea îl recunoaşte cînd îl vede. Pentru a realiza o amenajare a locuinţei în acest stil nu încerca să faci ceva istoric, adaugă o notă de modernitate. Pentru perete, tapetul este foarte potrivit pentru stilul retro. Alege modele cu forme geometrice dungi, cercuri sau simboluri atomice, sateliţi etc. Pentru stilul retro caracteristic este mobilierul cu forme ciudate şi interesante. Gîndiţi-vă la măsuţele de cafea joase, rotunde, ovale, sau în formă de rinichi, sau la orice altă piesă de mobilier de formă curbă.

Au fost introduse şi o serie de materiale noi care au dus la modificări foarte importante în materie de design de interior, precum plasticul, fibra de sticlă şi furnirul. Pentru pardoseala stilului retro se foloseşte linoleumul în carouri retro, va reuşi să intensifice tonul independent al unei bucătării, băi sau a altei camere de zi. Covoarele cu texturi aspre vor adăuga cu siguranţă un plus de vitalitate şi dinamism. În ceea ce priveşte obiectele sau elementele decorative sunt foarte variate.

Tema spaţială a fost bogat exploatată în anii 50. Tablouri, fotografii, lămpi, ornamente şi orice obiect cu referire la spaţiu se poate folosi. Puteţi găsi chiar şi telefoane, aparate radio şi televizoare de inspiraţie retro.

Pentru a-ţi amenaja locuinţa într-un stil retro, gîndeştete la schema cromatică pe care o vei alege, la mobilier şi la obiectele decorative, iar în ceea ce priveşte combinaţia acestora, procedează în asa fel încît stilul să îţi reprezinte identitatea.

Read 3553 times
 

Design Utile

Idei de depozitare a cărților în biblioteca din locuință

Chiar dacă internetul ne oferă noi oportunități, cărțile tipărite vor rămâne mereu o metod...

More detail
9 scaune sunt suficiente pentru o familie de patru persoane

Chiar daca in casa sunteti patru persoane, este recomandat ca numarul de scaune sa fie mai mare si t...

More detail
Cum alegem parchetul, și ce ascund comercianții atunci cind mergem la cumpărături

În acest articol v-om discuta despre cum să alegem parchetul pentru locuință, și ce ascund come...

More detail