Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

TIPURI DE PARDOSEA. AVANTAJE

Rate this item
(0 votes)

Alegerea pardoselii potrivite ca să fie în acelaş timp durabilă, atractivă, sănătoasă şi uşor de întreţinut poate fi dificilă. În primul rînd trebuie să atragi atenţia la suprafaţa care urmează a fi pardosită şi utilizarea încăperii.

Se întălnesc următoarele tipuri de pardoseli:
- Pardoselile elastice – sunt cele mai practice şi uşor de aplicat şi de obicei au un model imprimant pe faţă. Pardoselile elastice sunt reprezentate de către : foi de vinil sau plăci de vinil, plăci sau foi de linolium, plăci sau foi de cauciuc, plută.
Principalele avantaje ale pardoselii elastice sunt: o varietate mare de forme şi culori, durabilitate – moderată, uşurinţă de instalare, uşurinţă în întreţinere. Însă atunci cînd alegeţi o pardosea elastică mai ales din cauciuc se pot curba colţurile sau capetele, au o grosime redusă ceea ce produce orice denivelare a stratului suport mai mare de cîţiva milimetri. În cazul în care pardoseala a fost zgîrîiată, arsă sau tăiată aceasta necesită o reparaţie sau o înlocuire totală.
Atunci cînd montaţi pardoseală ar fi bine să luaţi în calcul următoarele: urmaţi întotdeauna instrucţiunile producătorului, o mare parte din pardoselile elastice sunt lipite pe partea de dedesubt, în cazul în care trebuie să folosiţi adeziv, cumpăraţi-l pe cel recomandat de producător sau de meşter.
- Pardoseli din lemn – plăcile pentru pardoselile din lemn sunt disponibile la diferite calităţi, mărimi şi grosimi. Cel mai des se întîlnesc plăci din esenţe tari cum ar fi: arţar, salcîm, stejar dar şi din esenţe moi cum ar fi: bradul şi pinul. Plăcile de pardoseală din lemn se găsesc în forme – plăci de duşumea, parchet sau laminat. Astăzi pe piaţă se întîlnesc plăci din lemn complet finisate şi acoperite cu un strat de substanţă de protecţie.
Avantajele pardoselilor din lemn sunt: lemnul este izolator fonic şi termic natural, au duritate mare, pot fi găsite pe piaţă atît finisate total cît şi nefinisate. În plus ai grijă lemnul nu rezistă mult la umezeală sau apă, lumina directă a soarelui poate decolora lemnul în timp, finisajele se zgîrîie în timp şi va trebui să luaţi în calcul aplicarea unui nou strat de vopsea sau lac, au un cost mai ridicat.
Cea mai simplă metodă de instalare a pardoselilor din lemn implică cuie şi adezivi.
- Pardoseli mochetă – este confecţionată din diferite tipuri de fibre fie ele sintetice,naturale sau în combinaţii. Evitaţi să folosiţi mocheta în spaţiile umede: baie sau bucătărie.
Avantajele principale a mochetei sunt: oferă căldură şi moliciune, varietate mare de texturi şi culori, uşurinţă în instalare.Însă ca dezavantaje sunt faptele că se deterioreză rapid şi au o durabilitate mică, după instalarea unei mochete noi, în încăpere va mirosi undeva 2 săptămîni a cauciuc, întreţinere dificilă.
La instalare luaţi în calcul instrucţiunile producătorului, iar dacă aveţi de instalat mocheta pe o suprafaţă mare, este bine să apelaţi la un profesionist.
- Pardoseli din plăci ceramice – plăcile ceramice sunt de o mare varietate în ceea ce priveşte calitatea şi finisajele. Plăcile în general se împart în plăci glazurate şi neglazurate. Cele glazurate sunt mai durabile, rezistă foarte bine la umezeală şi uzură, sunt uşor de curăţat şi sunt ideale pentru utilizarea încălzirii prin pardoseală. Însă în cazul în care nu ai sitem de încălzire prin pardosea, atunci plăcile nu vor fi atît de confortabile în timpul rece. De-asemenea acestea contribuie la sporirea zgomotului în spaţiul unde sunt instalate, plăcile glazurate devin foarte alunecoase dacă sunt ude.
Suprafaţa pe care se instalează plăcile ceramice trebuie să fie solidă şi dreaptă, nu din lemn. Instalarea este mai greoaie de aceea este bine să apelaţi la un specialist.
- Pardoseală laminată – este ieftină şi estetică şi se instalează mult mai uşor decît pardoseala din lemn. Placa laminată este de obicei formată din trei straturi: un strat de material compozit presat, un strat decorativ şi un strat de protecţie de de-asupra. Pardoselile laminate au următoarele avantaje: uşurinţa în instalare, în exploatare, durabilitate ridicată. Plăcile laminate nu sunt indicate pentru spaţiile umede şi necesită pentru instalare o suprafaţă dreaptă.

Read 1193 times