Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Noutati in lumea designului

Cum cumpar tapetul de perete?

Tapetul este din nou în centrul atenţiei atunci cînd vine vorba de amenajări sau decoraţiuni interioare. El este o modalitate perfectă  pentru a decora pereţii din locuinţa ta. Tipurile şi modelele disponibile pe piaţa actuală sunt variate de la culori închise la culori deschise, de la modele florale pînă la cele mai complexe.

 

Atunci cînd cumpărăm tapetul de perete trebuie să luăm în calcul următoarele:

•    Ce tip de tapet doreşti? În general se întîlnesc următoarele tipuri de tapete:
- Tapet imprimant manual – are o gamă mai restrînsă de variante, în schimb aspectul lui oferă un stil unic. Acest tip de tapet este unul din cele mai costisitoare şi mai greu de găsit. La cumpărarea acestui tip de tapet atrage atenţia la calitatea imprimării şi calitatea foii de tapet, dacă este prea subţire rişti ca la aplicarea tapetului acesta să se rupă.
- Tapet imprimat mecanic – are o gamă foarte variată şi un preţ foarte accesibil. Există şi variante de bază lavabile (acoperit cu o peliculă subţire de plastic), acesta face ca tapetul să fie mai rezistent şi mai uşor de întreţinut (se recomandă în special în bucătărie), însă sunt şi non-lavabile, ele încetinesc ritmul de aerisire a pereţilor.
- Tapet din material textil -  la fabricarea acestui tip de tapet de obicei se foloseşte materiale ca: mătasea, brocartul şi taftaua. De-asemenea acesta este şi mai dificil de folosit, pentru că trebuie să se încadreze în ambientul respectiv.

•    La cumpărare tapetului atrage atenţia la suprafaţa de acoperit în metri pătraţi şi adaugă un supliment de 15-20 % ce reprezintă eventualele pierderi.

•    Pentru a face o cumpărătură bună trebuie să iei în vedere şi încăperea care va fi decorată şi să stabileşti care vrei să fie rezultatul acoperirii.

•    Trebuie să ştii că tapetele din hîrtie nu sunt rezistente la apă, se pot rupe uşor, în timpul fixării, iar prin tapete de pînză se fixează praful pe suport şi la anumite intervale trebuie demontate şi curăţate prin spălare.

•    Atrage atenţie la etichetele de pe ambalajul tapetului, acolo trebuie să fie fixate notiţe tehnice în care sunt trecute caracteristicile lor, citeştele cu atenţie.

Sfaturi importante de la designerii nostrii:
-    Culorile deschise dau impresia de spaţiu mai mare, iar cele întunecate, mai mic.
-     Nu amesteca diferite stiluri şi tipuri de tapet în aceeaşi cameră.
-    Armonizează culoarea peretelui cu cea a mobilei, a textilelor şi a pardoselii
-    Dacă peretele are igrasie sau reţine umezeala, înainte de a aplica tapetul, tratează- l cu soluţii antimucegai.

Astăzi, moda este să acoperi cu tapet un singur perete, pentru a-l transforma în punct de atracţie, iar pe ceilalţi trei să-i colorezi cu o vopsea lavabilă, într-o nuanţă potrivită.

Succes și cumpărături plăcute!