Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Cum se monteaza faianta?

Rate this item
(0 votes)

Faianţa este un material de construcţii folosit pentru finisarea pereţilor mai mult în baie sau bucătării. Deşi foarte mulţi apelează la specialişti montarea faianţei precum şi a gresiei poate fi făcută foarte uşor chiar şi de către dvs. Echipa noastră vă oferă cîteva sfaturi în ceea ce priveşte montarea faianţei.

Pentru efectuarea acestor lucrări pentru început veţi avea nevoie de următoarele unelte de muncă: o maşină de tăiat faianţa, un cleşte pentru faianţă, un ciocan de cauciuc, mistrie, pistol de silicon, protecţii şi şnur.
Să începem treaba.

Pregătiţi pereţii. Pereţii necesită o pregătire, în cazul în care au fost zugrăviţi ei necesită să fie degresaţi.  Egalaţi suprafaţa peretelui şi astupaţi orice fisură, lăsaţi peretele neted.

Faianţa nu se pune niciodată din colţ deoarece nu veţi obţine niciodată un colţ drept, trageţi o linie dreaptă verticală la mijlocul peretelui. În colţuri veţi pune bucăţi de faianţă deja tăiate deoarece reprezintă o suprafaţă mai puţin vizibilă.

Prevedeţi o aşezare simetrică a plăcilor de faianţă şi aflaţi aproximativ de cîte bucăţi tăiate veţi avea nevoie. De-asemenea decideţi ce distanţă lăsaţi între plăci, această distanţă poate fi de 2 mm, 5 mm sau chiar 8 mm. Pentru lipirea plăcilor de faianţă în prezent cel mai des se foloseşte un adeziv  impermeabil.

Prima placă de faianţă se pune pe partea inferioară a peretelui şi şnur. Pentru a menţine distanţa dorită între plăci se pun nişte piese de plastic. Pentru a nivela plăcile corect folosiţi ciocanul din cauciuc.

Înainte de a tăia faianţa măsuraţi dimensiunea necesară şi însemnaţi cu creionul apoi tăiaţi cu maşina de tăiat faianţă.

Sfat: După finisarea montării plăcilor de faianţă lăsaţi să se usuce 24 de ore, după care aplicaţi rosturile.
În cazul în care întîlniţi greutăţi echipa noastră vă stă la dispozţie.

Read 504 times