Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Noutati in lumea designului

Tendința lunii Iulie 2014 - Stilul Național moldovenesc!

DESIGN MOLDOVENESC TRATIDIONAL

Împreună cu designerii de la DIM ”DESIGN INTERIOR MOLDOVA”, am analizat tendințele de design de interior din ultima perioadă în țara noastră și am ajuns la concluzia că cererea de design de interior în stil național este în creștere. De aceea, fără ezitare, confirmăm stilului național locul de frunte pentru luna Iulie, ”STILUL TRADIȚIONAL”.

Considerăm că această ascensiune se datorează și faptului că în ultimul an se pune accent tot mai mult pe dezvoltarea turismului în Republica Moldova, organizarea de evenimente în stil național, cât și definirea, sau mai bine zis păstrarea valorilor noastre culturale și spirituale.

Cu siguranță cînd ne referim la decorul de interior în stil național atunci acesta se întrebuințează mai des pentru case de locuit, restaurante, terase etc. Însă este îmbucurător faptul că în discuțiile pe care le purtăm cu clienții noștri auzim tot mai des noțiunea de Casă Eco tradițională și Stil Moldovenesc.

Stilul moldovenesc este unul deosebit, deoarece ne reprezintă țara, naționalitatea, și pentru mulți din noi reprezintă copilăria. Nu putem să uităm elementele de decor din casa bunicilor care erau nelipsite din orice odaie.

Anume aceste elemente sunt la mare căutare, cînd este vorba despre un decor în stil moldovenesc pentru interiorul unei case sau restaurant. Din aceste elemente fac parte:

  1. Covoarele moldovenești care cuprind o serie de ornamente în stil național.
  2. Oalele care pot fi folosite decorativ pe perete, cît și în uz casnic:
  3. Broderia, reprezintă o cusătură decorativă care conferă decorului confort și căldură. Ca piese de interior ornamentate cu broderie sunt utilizate prosoapele, fețele de masă si pernele.
  4. Obiecte din lozie  - mese, scaune, balansoare, suporturi pentru ghiveciurile cu flori, fructiere, coşuri, fotolii, canapele.
  5. Obiecte confecționate din lemn care oferă spațiului un  decor rustic.

La moment, chiar dacă se folosește decorul moldovenesc, acesta deja este o variantă modernizată sau adaptată. Se utilizează elemente de decor naționale, în combinație cu alte piese de decor, după dorința fiecăruia. Fie că e vorba de o masă sau un scaun cu elemente de decor în stil național, acestea pot fi încadrate în stilul modern utilizat în fiecare zi. 

Stilul național poate face parte din casa fiecăruia din voi, astfel nu ezitați să ne contactați pentru detalii.

 

Email:
Subiect:
Mesaj:
Intrebare Anti-Spam: 3+2=? Scrieţi cifra raspuns pentru a trimite mesajul.