Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Articles

Află cum poți folosi culorile complementare în design-un de interior?

Culouri complementareCulorile și nuanțele acestora joacă un rol extrem de important în amenajările interioare. Fiecare culoare are caracterul său influențînd foarte mult starea de spirit.

În acest articol îți prezentăm 4 trucuri pentru a folosi cu succes culorile complementare. Culorile complementare sunt situate diametral opus pe cercul cromatic. Combinaţiile de culori complementare formează cele mai reuşite combinaţii, în sensul că, culorile sunt reciproc evidenţiate, creînd un contrast puternic.

Texturi

  1. Combină texturile. În cazul culorilor complementare poți ușor să combini diferite texturi chiar și din cele florale. Însă atenție la proporții! Rămîi în gama mai deschisă a culorilor.
  2. Nu te opri la culorile standard. Ferește-te pe cît de posibil de tonurile clasice și joacăte cu nuanțele îndrăznețe. Culorile complementare deobicei sunt asociate cu sărbătorile de iarnă sau cu sigle ale unor companii ori echipe de fotbal.
  3. Pornește de la ce ai deja. Dacă ai cîte ceva amenajat în camera, în culori neutre de gri, bej sau crem cîteva accente în culori complementare îți pot transforma încăperea în ceva unic și frumos. Poți opta pentru mobilier viu colorat sau pentru pernuțe decorative cu diferite imprimeuri colorate.
  4. Combină schemele de culori. Nu te opri doar la un pachet de culori complementare, ci combină schemele între ele! Rezultatul va fi unul extraordinar.

IMPORTANT:

Designerii de interior recomandă ca proporţiile culorilor complementare să fie în felul următor: 80% – 15% – 5%. Cel mai mic procent îl ocupă culoarea cea mai intense fiind folosită ca accent, celelalte două – cu prezenţă mai mare, dar nu atît de intense.Culori Complementare | DesignInterior.md

Folosește culorile complementare în locuința ta și bucurăte de o atmosferă plăcută și jucăușă.

Comentarii:

Email:
Subiect:
Mesaj:
Intrebare Anti-Spam: 3+2=? Scrieţi cifra raspuns pentru a trimite mesajul.