Design Interior Moldova Chișinău Moldova - 3D Interiors Company - Дизайн интерьера в Молдове.

Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Articles

Idei de depozitare a cărților în biblioteca din locuință

Chiar dacă internetul ne oferă noi oportunități, cărțile tipărite vor rămâne mereu o metodă de relaxare la care recurgem în timpul liber sau înainte de culcare. De aceea, depozitarea acestora reprezintă un rol important ce poate oferi locuinței un anturaj deosebit.

Pentru a organiza o mini-bibliotecă/bibliotecă, avem nevoie de 3 elemente: o iluminare potrivită, un scaun confortabil și un loc de prezentare și aranjare a cărților. Iată cîteva soluții pentru aranjarea unei biblioteci personale:

1. Folosește locul de sub pervaz

În orice casă există spații nevalorificate care pot fi folosite pentru depozitarea cărților, cum ar fi locul de sub fereastră, care în cele mai multe cazuri, reprezintă un spațiu mort. Astfel, amplasarea unor rafturi ar fi soluția perfectă pentru aranjarea cărților, cît și pentru folosirea spațiului liber ce va constitui o bibliotecă originală.

Spatiu de depozitare pentru carti

Mobila pentru biblioteca

 

2. Crează o bibliotecă din lăzi de lemn

Lăzile din lemn, de asemenea pot fi folosite ca rafturi pentru cărți. După ce le cureți și le vopsești cu lac, pentru a oferi protecție și durabilitate, poți să le aranjezi după plac. Poți să le plasezi pe orizontală, cît și pe verticală pentru a le oferi o imagine cît mai deosebită.

Biblioteca din lazi

 

3. Creează un raft invizibil

Pentru a folosi peretele liber pe care nu sunt elemente de decor sau mobilier, poți aranja cărțile pe un raft invizibil. Nu este un raft transparent, ci unul mascat prin coperta unei cărți, folosită ca bază. Este o idee simplă și ușor de implimentat, pentru care ai nevoie de un suport de metal și o carte veche, pe care poți amplasa cele mai necesare cărți. Astfel creezi impresia unor cărți plutitoare, care te ajută să economisești mai mult spațiu.

Rafturi pentru carti invizibile

 

4. Folosește locul din jurul ferestrelor sau ușilor

Peretele din jurul ușilor și ferestrelor, poate fi ușor folosit pentru a crea o bibliotecă masivă. Astfel, cu puțină imaginație poți crea un loc perfect pentru depozitarea cărților preferate la vedere, încît atunci cînd ai nevoie să poți găsi ușor cartea necesară. De asemenea, este o alegere ideală pentru a-ți decora interiorul și de a beneficia de spațiu suficient pentru depozitarea unui număr enorm de cărți.

Dulap in jurul ferestrelor